Skip to content

Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Serdecznie zapraszamy producentów wyrobów regionalnych i tradycyjnych oraz osoby reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich z województwa wielkopolskiego do udziału w XXIV edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”.

Konkurs jest organizowany w dwóch etapach – pierwszy tzw. regionalny odbywa się na terenie województwa wielkopolskiego, gdzie komisja konkursowa przyznaje regulaminowe nagrody i wyróżnienia (ufundowane przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego) oraz nominuje produkty do nagrody „Perła”. Drugi etap to finał krajowy konkursu, który odbędzie się w trakcie trwania targów „Smaki Regionów”, gdzie podczas uroczystej gali wręczone zostaną statuetki „Perły”.

Finał wojewódzki odbędzie się 14 czerwca 2025 r. w Kórniku podczas XXX Kórnickiego Spotkania z Białą Damą.

Konkurs odbywać się będzie na:

  1. Najlepszy regionalny produkt żywnościowy
  2. Najlepszą potrawę regionalną

Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie/dostarczenie do 30 maja 2025 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej).

Szczegółowe informacje o konkursie znaleźć można na stronie: https://www.umww.pl/artykul/konkurs-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow oraz www.produktyregionalne.pl

Załącznik:

Pismo informacyjne

Back To Top
Przejdź do treści